Prva krava plaćena bitkoinima prodata u Crnoj Gori

© Sputnik / Igorь Onučin / Uđi u bazu fotografijaKrava
Krava - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
Pratite nas
U Crnoj Gori je prodata prva krava plaćena bitkoinom, zbog čega je dobila ime Bitkoinka.

„Prva krava kupljena pomoću bitkoina, koju smo simbolično nazvali Bitkoinka, plaćena je u iznosu oko 0.03 bitkoina što je otprilike protivvrednost od 1.350 evra“, navodi Marko Maraš, osnivač sajta Seljak.me preko kog je krava prodata, prenosi Tanjug.

Dodaje da je bitkoin kriptovaluta čiji će se potencijal ispoljiti u bliskoj budućnosti, „a za sada možemo da kažemo da smo prvi u Crnoj Gori, ako ne i šire, koji su uspeli da organizuju ovakav način kupoprodaje životinja“.

Anđela Bojić, nova vlasnica krave, ovaj svoj potez objašnjava spojem poljoprivrede i modernih tehnologija.

„Kao mlada osoba koja je aktivno uključena u poljoprivredu što kroz porodičnu proizvodnju, što kroz sadašnji posao, smatram da budućnost poljoprivrede leži u zdravom spoju poljoprivrede i tehnologije“, kaže ona.

Nada se da će njeno iskustvo ohrabriti mlađe osobe i da će se poljoprivrednici na to ugledati i početi da koriste neke savremene metode u poljoprivredi, u ovom slučaju da će koristiti ovakav način plaćanja.

Kriptovalute su nedavno bile tema emisije „Tehnogram“, koju uređuje i vodi Marko Nikolić. Saznajte da li je ulaganje u kriptovalute zapravo vid berzanskog poslovanja, koliko ljudi u Srbiji poseduje kriptovalute, kako doći do digitalnog novca ili da li će u budućnosti on zameniti sve ostale načine plaćanja:

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala