Plenković: Hrvatska spremna da nabavi rusku vakcinu

© AP Photo / Francisco SecoAndrej Plenković
Andrej Plenković - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
Pratite nas
Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je tokom današnje sednice Vlade da je Hrvatska spremna da nabavi rusku vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

On je tokom sednice govorio o aktualnoj situaciji sa korona virusom, rekavši da posle razgovora sa farmaceutskim kompanijama, od kojih je Hrvatska na vreme naručila dovoljan broj doza, očekuje da će se te doze isporučiti.

„Što se tiče pandemije korona virusa, i dalje imamo relativno dobru epidemiološku situaciju i na četvrtom smo mestu Evropske unije. Beležimo rast proteklih dana, prošle nedelje rast od 26 posto, ove 20 posto, što znači da se rast usporava“, dodao je Plenković, spomenuvši odluku o popuštanju mera.

​„S obzirom na to da u pojedinim županijama beležimo žarišta, njihovi lokalni stožeri donose strože mere kako bi se obustavila epidemija. Nastavićemo sa svojim aktivnostima. Očekuje se odobrenje EMA-e za vakcine 'Džonson end Džonson'“, rekao je Plenković i dodao da je hrvatska vlada od Rusije zatražila dokumentaciju o vakcini „Sputnjik Ve“, prenosi hrvatski portal „Indeks“.

„Mi smo više nego pripravni da je nabavimo“, naglasio je Plenković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala