Lavrov pohvalio Tursku: Zemlja koja teži nezavisnoj politici, a ne slepoj pratnji Amerike

© Sputnik / Эduard Pesov / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
Pratite nas
Tursko rukovodstvo ceni svoju nezavisnu politiku i samostalnost u pitanjima osiguravanja nacionalne bezbednosti i ne prati bespogovorno politiku Vašingtona, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Lavrov je u intervjuu za časopis „Ruska misao“, koji se izdaje u Velikoj Britaniji, ukazao na to da nije tajna da Ankara pridaje veliki značaj članstvu u NATO-u i snosi obaveze u okviru Alijanse, ali se trudi da očuva nazavisnost političkih odluka.

„Tursko rukovodstvo teži da sprovodi nezavisnu, nacinalno orijentisanu spoljnu politiku. NATO saveznici kritikuju Ankaru upravo jer ne želi da slepo prati politiku Vašingtona i jer je samostalna u izboru sredstava za osiguravanje sopstvene odbrambene sposobnosti“, objasnio je ministar inostranih poslova Rusije.

S tim u vezi, on je naglasio da u nekim slučajevima ta kritika prerasta u sankcije.

„Na primeru Turske se prilično jasno može pratiti kako realno stoje stvari sa demokratijom unutar NATO-a“, dodao je Lavrov.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala