Lajović nakon podviga nad Medvedevim poražen od Hrvata

© AP Photo / Andy BrownbillDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
Pratite nas
Dušan Lajović, srpski teniser, nakon senzacije na startu turnira u Roterdamu i trijumfa nad Danilom Medvedevim, poražen je od Hrvata Borne Ćorića rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Reprezentativac Srbije i 27. igrač ATP liste, na početku turnira u Holandiji je napravio podvig pobedivši trećeg tenisera i prvog nosioca Danila Medvedeva u dva seta posle 96 minuta igre.

Međutim, izgleda da je Duci istrošio baterije protiv Rusa, pa je protiv Hrvata ispustio šansu da se plasira u četvrtinu finala turnira u Roterdamu.

Za nešto više od sat vremena igre Ćorić je lako došao do pobede nad za jednu poziciju niže rangiranim igračem na ATP listi (6:3, 6:2).

Hrvat Lajoviću nije dopustio nijednu brejk priliku, dok je samo jednu svoju propustio i četiri puta oduzeo servis protivniku.

Do trećeg gema rivali su igrali izjednačeno, Lajović je bez izgubljenog poena uzeo gem na svoj servis, a Hrvat ga je pratio uz jedan izgubljen poen.

Već u trećem periodu prvog seta situacija za Srbina se komplikuje, ali je Lajović uspeo da odbrani dve brejk prilike za Ćorića.

Međutim, u sedmom gemu je poklekao bez ijednog osvojenog poena na svoj servis, pa je protivnik poveo sa 4:3.

Osmi gem Ćorić osvaja udžbenički, da bi u devetom iskoristio drugu set loptu i poveo sa 1:0 u setovima.

Hrvatski teniser je u drugom setu poveo sa 3:0, Lajović je uspeo da spreči brejk u šestom, ali nije u osmom gemu, pa je Ćorić završio posao sa 6:2 iskoristivši prvu meč loptu.

Da li Novak Đoković može da čita misli?

Svesrpski duel u Buenos Ajresu /video/

Ludi, ludi Medvedev /foto, video/

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala