Kongresmenka Klaudija Teni novi član Srpskog kokusa na Kapitol hilu

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteKapitol hil
Kapitol hil - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
Pratite nas
Kongresmenka Klaudija Teni iz američke države Njujork prihvatila je poziv ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića da bude član Srpskog kokusa na Kapitol hilu.

Klaudija Teni je u sredu u razgovoru s Đurićem rekla da je za nju taj poziv posebno značajan imajući u vidu da je u mladosti i poslovno i privatno bila vezana za našu zemlju.

Tokom osamdesetih godina prošlog veka Klaudija Teni bila je jedina Amerikanka zaposlena u tadašnjem jugoslovenskom Generalnom konzulatu u Njujorku.

Takođe, u više navrata je posetila nekadašnju Jugoslaviju, gde se upoznala sa našom kulturom i naučila srpsko-hrvatski jezik, preneo je Tanjug.

​Zahvalivši kongresmenki na podršci i pristupanju našem kokusu, Đurić je ocenio da je Klaudija Teni kao nekadašnja diplomatska koleginica pravi primer dugogodišnje i uspešne saradnje dveju zemalja koje u ovoj godini obeležavaju značajan jubilej 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Podsetimo, prošlog meseca i kongresmen Bil Džonson pristupio je Srpskom kokusu u američkom Kongresu na poziv ambasadora Srbije u Vašingtonu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala