Epidemiološka situacija u Nišu blizu katastrofe

Pratite nas
Štab za vanredne situacije grada Niša ocenio da je epidemiološka situacija u tom gradu vanredna sa pretnjom da pređe u katastrofalnu.

Niš beleži najoštriji rast broja zaraženih virusom korona, zaključeno je u sredu na sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije.

Komunalnoj miliciji i komunalnim inspektorima naložena je rigoroznija kontrola i nadzor u poštovanju propisanih epidemioloških mera, koji će sprovoditi uz asistenciju pripadnika Policijske uprave Niš.

Kako prenosi portal „Niške vesti“, Javno komunalnom preduzeću „Gorica“ je naloženo da preduzme sve mere epidemiološke zaštite tokom predstojećih zadušnica, koje podrazumevaju zabranu okupljanja više od pet osoba na otvorenom, držanje fizičke distance ili obavezno nošenje zaštitne maske.

Pojačana kontrola sprovođenja epidemioloških mera na zelenim i kvantaškoj pijaci naložena je i JKP „Tržnica“, dok je Direkciji za javni gradski prevoz dat nalog za sprovođenje rigoroznijih mera kontrole i nadzora u poštovanju mera u javnom gradskom saobraćaju.

Gradski štab za vanredne situacije doneo je odluku da u naredna dva vikenda buvlja i auto-pijaca budu zatvorene.

Sa sednice Gradskog štaba upućen je apel građanima da se već sa prvim simptomima koji ukazuju na zaražavanje virusom korona jave lekarima u kovid ambulantama. One koji to žele, pozvali su da se prijave za vakcinaciju uz procenu svog zdravlja i sagledavanje kontakata u poslednjih pet dana pre odlaska na punkt za vakcinaciju.

Gradski štab je saopštio da Niš, sa 80.000 vakcinisanih, prednjači po broju vakcinisanog stanovništva i da Dom zdravlja raspolaže svim vrstama vakcine protiv virusa Kovid-19.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala