Dodik, Čović i Izetbegović sastali se sa ambasadorima EU i SAD u Sarajevu

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
Pratite nas
Sastanak lidera SNSD Milorada Dodika, HDZ Dragana Čovića i SDA Bakira Izetbegovića sa ambasadorima EU i SAD Johanom Satlerom i Erikom Nelsonom održan je u zgradi Delegacije EU u Sarajevu.

Razgovarano je sprovođenju 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, a na dnevnom redu sastanka bila je i nabavka vakcina i migrantska kriza u BiH, objavio je RTRS.

Medijima se nakon sastanka obratio samo Bakir Izetbegović, preneo je portal „Kliks“.

„Dva ambasadora pokušavaju da nam pomognu da se napravi jedna bolja atmosfera, da se krene po pitanju bitnijih reformi naročito po pitanju implementacije 14 prioriteta Evropske komisije“, kazao je.

Istakao je da su Dodik, Čović i on insistirali na pomoći u nabavci vakcina i migrantskoj krizi.

„Ušlo se i u pitanje sastanaka HDZ i SDA, da li se može ići samo Izborni zakon kao zakon ili je potrebna ustavna reforma. Dakle set starih pitanja“, dodao je.

Rekao je i da je zadovoljan atmosferom i željom svih aktera sastanka da se napravi bolja atmosfera u državi i da se krene u reforme.

„Tu su bila i pitanja prenosa nadležnosti, uz otpor RS-a. Ali ništa nismo zakovali. Postoji spremnost da se pokrenemo“, poručio je komentarišući prioritete EU.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala