Amerika daje 150 hiljada dolara na jačanje saradnje sa Jermenijom

© AP Photo / Luis M. AlvarezStejt department
Stejt department - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
Pratite nas
Američki Stejt department će izdvojiti 150 hiljada dolara na jačanje partnerskih odnosa Vašingtona i Jerevana, saopšteno je u opisu subvencije u koju je televizija „RT“ imala uvid.

U dokumentu je precizirano da će sredstva biti upotrebljena na realizaciju programa koji doprinose razvoju saradnje dveju zemalja.

„Svi projekti treba da sadrže američki kulturni aspekt ili vezu sa američkim ekspertima, organizacijama i institucijama specijalizovanim za određenu oblast. To će doprineti dubljem razumevanju američke politike i pogleda“, navedeno je u dokumentu.

Stejt department smatra da će potencijalni primaoci subvencija moći da budu uključeni u promovisanje zajedničkih vrednosti SAD i Jermenije, kao i jačanja bezbednosti u regionu. Između ostalog, reč je o obnavljanju prijateljskih odnosa Jermena sa stanovnicima Turske i Azerbejdžana.

Osim toga, aktivnost primalaca subvencije mogla bi da bude usmerena na razvoj potencijala jermenskih medija, „demokratije, civilnog društva i vladavine prava“ u zemlji.

U februaru prošle godine saopšteno je da biro Stejt departmenta za demokratiju, ljudska prava i rad (DRL) planira da izdvoji 640 hiljada dolara za razvoj „kulture demokratije“ u Jermeniji.

U avgustu je objavljeno da Evropska komisija namerava da izdvoji dva miliona dolara na jačanje organizacija civilnog društa u zemlji. Kao jedan od ciljeva projekta bio je dalji „razvoj demokratije“ u zemlji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala