Zašto Ukrajinci više ne veruju u evropski raj

© SputnikLjubinka Milinčić: Moj pogled na Rusiju
Ljubinka Milinčić: Moj pogled na Rusiju - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2021
Pratite nas
Pogledajte novu epizodu emisije „Moj pogled na Rusiju“, koja obrađuje aktuelne događaje iz Rusije i sveta.
Moj pogled na Rusiju: Ljubinka Milinčić

Autorka emisije, glavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić od 21 sat odgovara na sledeće teme:

  • Kako izgleda Ukrajina danas, sedam godina posle državnog prevrata?

Sedam godina nakon „narandžaste revolucije“ Ukrajinci svode račune — ništa od onoga za šta su se borili i ginuli na Majdanu nisu dobili. Ljudske žrtve, izgubljene teritorije, uništeni životi i ekonomska kriza — to je rezultat protesta. Kao i gubitak poverenja u Evropu — malo ko danas veruje u evropski raj, koji su pre sedam godina sa tolikim žarom tražili na ulicama!

  • Petar Prvi, otac otadžbine i imperator cele Rusije

Čovek koji je Rusiji otvorio prozor u Evropu, ušao je u istoriju kao vladar koji je uspeo da korenito promeni lice Rusije i tok istorije u narednim vekovima. Napravio je revoluciju u mnogim sferama — stvorio je modernu državu, armiju i snažnu flotu, osnovao Akademiju nauka, pokrenuo prve novine, reformisao kalendar i azbuku. Sproveo je opsežne crkvene, kulturne i obrazovne reforme, proširio teritoriju zemlje. Petrova epoha je bila jedna od najvažnijih u istoriji Rusije.

  • Ko je Volf Mesing, čovek koji je predvideo koronu?

Tokom 2020. i 2021. Rusiju i svet pogodiće neobična bolest, koja će prethoditi sudbinskim događajima u celom svetu, napisao je čuveni Volf Mesing, misleći, naravno, na kovid. Tako bar kažu njegovi poštovaoci i sledbenici. Traganje za uzrocima i želja da se što pre okonča bolest koja je neverovatnom snagom obuzela ceo svet, vratila je u Rusiji na scenu Volfa Mesinga, najzagonetnijeg čoveka 20. veka, čije su proročanske i telepatske sposobnosti izučavali najveći naučnici Rusije.

Prethodne emisije „Moj pogled na Rusiju“:

Sve emisije „Moj pogled na Rusiju“ pogledajte OVDE.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala