U Crnu Goru stigle „Sinofarmove“ vakcine

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICKineska vakcina „Sinofarm“
Kineska vakcina „Sinofarm“ - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2021
Pratite nas
U Crnu Goru je stigao kontingent od 30.000 doza kineske vakcine „Sinofarm“. Vakcine su u prostorijama „Montefarma“ dočekali ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i ambasador Kine u Crnoj Gori Lju Đin.

Vakcine su donacija Narodne Republike Kine, a kako je saopšteno iz Vlade, dokaz je izuzetno dobre saradnje i tradicionalnog prijateljstva dviju zemalja.

Borovinić Bojovićeva je izrazila očekivanje i nadu da će ovakvih susreta u budućnosti biti još i pozvala građane da se odazovu vakcinaciji, prenose Vijesti.

„Vjerujem da će broj vakcinisanih biti onakav kakav očekujemo. Koristim još jednom ovu priliku da apelujem na građane da se vakcinišu, ali i pridržavaju svih mera, jer proces imunizacije zahteva određeno vreme delovanja. Shodno tome, molim još jednom građane da sve epidemiološke mere poštuju u cilju zaštite sopstvenog i zdravlja svih građana Crne Gore“, poručila je Borovinić Bojovićeva.

Ona se zahvalila na donaciji i i izrazila zahvalnost zbog dolaska kineskih vakcina.

„Ovo je još jedan dokaz prijateljskih odnosa i velike solidarnosti između naše dve države, zato želim da se u ime kompletne Vlade, premijera i u ime Ministarstva zdravlja i svoje lično ime još jednom zahvalim Narodnoj Republici Kini, predsedniku države, njihovim građanima, njegovoj ekselenciji“, kazala je ministarka zdravlja.

Lju Đin je izrazio zadovoljstvo što svedoči dolasku 30.000 doza kineskih vakcina, koje je njegova zemlja donirala Crnoj Gori.

„Crna Gora je među prvim zemljama u Evropi koja je primila donaciju vakcina iz Kine, što simbolizuje prijateljstvo i dobre želje kineskog naroda prema Crnoj Gori. Današnja donacija upravo pokazuje tradicionalno prijateljstvo dvije države, da smo dobri partneri i dugoročno se obostrano razumemo, poštujemo i pomažemo, naročito od početka pandemije kovid 19. Verujemo da će kineska vakcina pomoći Crnoj Gori da što pre pobedi u borbi protiv pandemije i što pre zajedno otvorimo novo poglavlje svog života i rada, poručio je kineski ambasador, naglašavajući da su kineska i crnogorska vlada dogovorile nabavku potrebnih količina kineskih vakcina za našu zemlju“, kazao je Lju Đin, saopšteno je iz Vlade.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala