Može li se do sporazuma Beograda i Prištine za par meseci /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2021
Pratite nas
Po ko zna koji put strani emisari pohode Srbiju. Dočekali smo i ispratili one koji su sejali buru, a predstavljali se kao mirotvorci, poput Ričarda Holbruka, pa razni evropski komesari. A u novije vreme američki stručnjaci za disciplinovanje –Brajan Hojt Ji, Ves Mičel, Filip Riker, Metju Palmer i Trampov specijalac za Kosovo Ričard Grenel.

I svima im je glavno oruđe bio pritisak na Srbiju.

U novoj poseti Beogradu i Prištini ove nedelje boravi Miroslav Lajčak, posrednik EU. Kako kaže, ne dolazi sa ultimatumom, veruje da će se dijalog dve strane brzo nastaviti i čak završiti za nekoliko meseci, a dodaje da ne vidi prepreke za postizanje sporazuma.

Šta je razlog za Lajčakov optimizam? Kakvo se to volšebno rešenje može tako ekspresno postići? Kako funkcioniše ojačano partnerstvo EU i SAD na Balkanu? Šta znači novi pristup dijalogu koji proklamuju Aljbin Kurti i Vjosa Osmani? Da li se i dalje samo od Srbije očekuju ustupci i šta je onda tu novo?

Na ova i druga pitanja vezana za problem Kosmeta u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govore bivši vicepremijer Srbije Nebojša Čović, profesor Pravnog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici dr Duško Čelić i advokat Goran Petronijević.

Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

Slušajte nas na talasima Radio Novosti 104,7 megaherca, gledajte na fejsbuku Sputnjika i Radio Novosti ali i odloženo na jutjub kanalu Sputnjik Srbija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala