Kina o antiruskim sankcijama: Slučaj Navaljni je unutrašnje pitanje Rusije

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZastava Kine
Zastava Kine - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2021
Pratite nas
Kina smatra da je slučaj Aleksej Navaljni isključivo unutrašnja stvar Rusije i da je spoljno mešanje neprihvatljivo, izjavio je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.
„Već smo više puta iznosili stav Kine. Slučaj Navaljni je isključivo unutrašnja stvar Rusije, spoljne snage nemaju pravo da se mešaju“, istakao je diplomata.

Evropska unija u utorak je prvi put uvela sankcije u okviru novog globalnog režima zbog kršenja ljudskih prava protiv četvorice ruskih državljana zbog hapšenja Alekseja Navaljnog. Nakon Evropske unije i Sjedinjene Američke Države su objavile o uvođenju sankcija Rusiji. Na sankcionom spisku nalazi se 14 organizacija sa formulacijom „za proizvodnju biološkog i hemijskog oružja“. Osim toga, američke sankcije usmerene na konkretna lica i organizacije uključivaće i ograničenja izvoza i viza.

Kasnije je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo da odgovor na nove američke sankcije neće nužno biti simetričan i da odluka koju je doneo Vašington predstavlja trijumf apsurda i neprijateljski napad koji neće uticati na politiku Moskve – ništa neće moći da se nametne pritiskom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala