Jermenski premijer izneo uslov za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPremijer Jermenije Nikol Pašinjan
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2021
Pratite nas
Jermenske vlasti su spremne da održe vanredne parlamentarne izbore, ukoliko opozicione snage potpišu sa njima odgovarajući memorandum, rekao je premijer zemlje Nikol Pašinjan.
„Možemo održati vanredne parlamentarne izbore u toku 2021. godine, ukoliko opozicija, i što je najvažnije parlamentarna opozicija, pristane da se oni održe (potpisavši odgovarajući memorandum). Zbog toga sam već pozvao lidere opozicionih frakcija da se sastanemo i održimo konsultacije“, rekao je premijer Jermenije.

Kako je istakao, „vlada i političke snage treba da garantuju slobodno, pošteno i zakonito održavanje izbora, koji treba da budu sredstvo za obnavljanje društvene solidarnosti“.

Nova politička kriza rasplamsala se u Jerevanu posle Pašinjanovih neopreznih reči o ruskim sistemima „Iskander“. Zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Jermenije ismejao je premijera, zbog čega je smenjen, a ubrzo nakon njega i načelniku Generalštaba ponuđeno je da podnese ostavku. U četvrtak ujutro, Oružane snage Jermenije izdale su saopštenje u kojem traže ostavku samog Pašinjana. Premijer je ovo ocenio kao pokušaj prevrata i pozvao svoje pristalice da izađu na ulice. Opozicija traži ostavku premijera.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala