Vučić: Ne mislim da je Srbija blizu vanrednog stanja

© Foto : buducnostsrbijeavAleksandar Vučić stiže na aerodrom u Sarajevu
Aleksandar Vučić stiže na aerodrom u Sarajevu - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2021
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da ne misli da je Srbija blizu vanrednog stanja.

Vučić je u Sarajevu rekao da je dobio podatke jutros u osam o broju zaraženih, ali da mu to nije reprezentativni uzorak.

„Ja ne mogu da govorim o tome, ne mislim da smo blizu vanrednog stanja. Ono što je važno i što je nova ideja, zamoliću Anu (Brnabić), Vladu i ministra finansija da izgradimo još jednu kovid bolnicu oko područja Novog Sada“, naveo je Vučić.

On je napomenuo da Srbija testira mnogo i hospitalizuje dosta ljudi.

„Dolaskom još 500.000 vakcina u petak rešiće dosta problema. Ljudi su siti, žele da rade, da se kreću, tako da ne verujem da smo blizu vanrednog stanja, to je na Vladi da odluči“, poručio je predsednik Srbije.

Podsetimo, medicinski deo Kriznog štaba zatražio je na sednici u ponedeljak da se uvede potpuno zaključavanje, a konačna odluka biće doneta kroz nekoliko dana.

„Beleži se povećanje broja zaraženih i ono što je medicinski deo štaba predložio danas, je da se maksimalno spreči mogućnost svih kontakata, jedino kroz vid vanrednog stanja, odnosno policijskog časa. To vide kao mogućnost za rešenje situacije u kojoj se nalazimo“, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković u obraćanju posle sednice Kriznog štaba.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala