Vesti: Mogu li dobrosusedski gestovi tokom pandemije unaprediti odnose u regionu /video/

© Sputnik / SputnjikSputnjik info
Sputnjik info - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2021
Pratite nas
Pratite vesti Radija Sputnjik.

Danas u vestima:

  • U bolnicama 3977 osoba zaraženih virusom korona, 164 pacijenta na respiratorima. Medicinski deo Kriznog štaba traži uvođenje vanrednog stanja i „zaključavanje“, predsednik Srbije se s tim ne slaže - zašto?
  • Srbija donirala Bosni i Hercegovini 5.000 vakcina kompanije „Astra zeneka“. Mogu li dobrosusedski gestovi tokom pandemije unaprediti odnose sa Sarajevom, Podgoricom ili Skopljem?
  • Prva presuda za korupciju jednom bivšem francuskom predsedniku – baš u trenutku kad je Sarkozi iskazao želju da se 2022. vrati u Jelisejsku palatu. Te ambicije sada su ozbiljno potkopane, kažu stručnjaci.
  • Kako Sputnjik saznaje, patrijarh srpski Pavle dobija spomenik u centru Moskve, nedaleko od Kremlja. Sredstva su obezbeđena - ako epidemiološka situacija dozvoli, navodi naš dopisnik iz ruske prestonice, spomenik će biti otkriven tokom ove godine
  • Vladimir Zelenski tvrdi da su „vrata NATO-a širom otvorena za Ukrajinu“. Ruski eksperti, međutim, tvrde da su šanse da ta zemlja uđe u Alijansu „ravne nuli“, ali da će je Amerikanci i dalje koristiti kao „uporište u ratu protiv Rusije
  • Istražujemo: zbog čega predsednik Srbije predlaže da ubuduće država piše udžbenike za srpski jezik, istoriju i geografiju za osnovne i srednje škole?

Pišite nam u komentarima. Sva vaša pitanja uzećemo u obzir. Slušajte nas i saznaćete ono što drugi prećutkuju!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala