Selektor Srbije o teškoj saobraćajnoj nesreći: Govorio sam sebi – moglo je i gore

© AP Photo / Jeff ChiuIgor Kokoškov
Igor Kokoškov - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2021
Pratite nas
Igor Kokoškov, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, govorio je o teškoj saobraćajnoj nesreći koju je doživeo u mladosti i zbog koje je morao da prestane sa aktivnim bavljenjem košarkom.

Prvi neamerički trener koji je dobio posao šefa stručnog štaba u NBA ligi više od 20 godina je proveo u Americi, a prošlog leta se vratio u Evropu i seo na klubu Fenerbahčea, zamenivši legendarnog Željka Obradovića.

Trenerskim poslom je počeo da se bavi usled činjenice da je bio sprečen da nastavi profesionalnu karijeru zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, uprkos velikom talentu.

„Proveo sam gotovo 11 meseci u bolnici, u nekoliko faza i imao sam nekoliko operacija. Deo mene je bio srećan, govorio sam sebi da je moglo i gore. Šta da sam izgubio nogu, šta da više nisam mogao da hodam?“, rekao je Kokoškov.

Posle teške borbe je uspeo da se oporavi od povreda, ali nije više mogao da igra košarku.

„Sreća vam može dati šansu koju ne zaslužujete, ali brzo u njoj pokažete pravo lice. Dobro je ako uspete da ostanete u ovom poslu“, istakao je Kokoškov.

I ne da je uspeo da ostane, već je sa Slovenijom postao šampion Evrope, a sa Srbijom ima velike ambicije na narednim takmičenjima, u prvom redu Olimpijskim igrama.

► Bogdanović se vraća posle dva meseca, ali trenera više neće biti tu

► Trinkijeri traži novac od Partizana i stiže na megdan Zvezdi

► Nijedan centar kao Jokić u poslednjih 30 godina

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala