Nijedan centar kao Jokić u poslednjih 30 godina

© AFP 2023 / MIKE EHRMANNNikola Jokić na liniji slobodnih bacanja
Nikola Jokić na liniji slobodnih bacanja - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2021
Pratite nas
Srpski košarkaški as Nikola Jokić svojom fenomenalnom igrom ponovo postavlja nove granice NBA lige. Procenat slobodnih bacanja koje je dao u februaru iznosi 96.5 (55/57).

Jedini centar lige koji je u jednom mesecu imao veći procenat pogođenih bacanja, od minimum 50 šuteva, bio je Džek Sikma. Njegov procenat uspešnosti u decembru 1987. godine bio je 98.3 odsto.

Košarkaš Denver Nagetsa imao je sjajan februar nakon što je u decembru i januaru proglašen za najboljeg igrača Zapadne konferencije. Malo je verovatno da će nagradu dobiti i za februar, ali njegova dominacija NBA ligom ostaje na snazi. 

Jokić je u februaru prosečno ubacivao 26.6 poena, uhvatio 9.7 lopti, dodao 8.5 asistencija. Procenat šuta iz igre iznosio je 55 odsto, a uspešnost šuteva van linije za tri poena bila je 47.2 odsto.

Inače, veoma je retko da košarkaš postigne više od 50 odsto šuta iz igre, 40 za tri poena i 90 sa linije za slobodna bacanja. To je u istoriji pošlo za rukom samo nekolicini igrača.

Vredna pomena je pozicija Nikole Jokića na listi lidera sezone po broju ukradenih lopti. On zauzima četvrto mesto sa 1.6 ukradenih lopti.

Jokić je među glavnim kandidatima za najkorisnijeg košarkaša sezone i ukoliko nastavi u ovom ritmu imaće veliku šansu da postane prvi srpski košarkaš koji je proglašen za MVP NBA lige.

Brutalna utakmica Jokića u novoj pobedi Denvera

Bogdanović se vraća posle dva meseca, ali trenera više neće biti tu

Jakovljević za Sputnjik: ABA bi trebalo da razmisli o „balonu“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala