Lukašenko: Koordinacija spoljne, odbrambene politike s Moskvom, ali ništa od stapanja s Rusijom

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Aleksandar Lukašenko
Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2021
Pratite nas
Belorusija će i dalje koordinisati odbrambenu i spoljnu politiku s Moskvom, poručio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko. Ističe da je Belorusija nezavisna zemlja i da stapanja s Rusijom neće biti.

Lukašenko je govorio na sednici posvećenoj belorusko-ruskoj saradnji u oblasti odbrane, tokom koje je otkrio i neke detalje njegovog nedavnog susreta sa šefom ruske države Vladimirom Putinom.

„Odlučni smo – to je bio naš zajednički stav – da udruživanje Rusije i Belorusije u Saveznoj državi bude takvo da niko ništa neće moći da prigovori. Niko neće moći da nam prebaci da je neko ugrozio nečiju nezavisnost, suverenitet. Sve će biti lepo i čestito“, rekao je Lukašenko.

On je dodao da je s Putinom 22. februara u Sočiju razgovarao o Saveznoj državi – šta su bili dogovori, dokle se stiglo i šta su dalji planovi.

Na komentare i, kako kaže, izmišljotine različitih izvora, o ulasku Belorusije u sastavu Rusije i stapanju s njom, Lukašenko je odgovorio da Belorusi žive u svojoj kući, iako maloj u odnosu na suseda.

Svet se toliko promenio da je glupo ozbiljno uzimati u obzir mogućnost spajanja Rusije i Belorusije, dodao je on.

„Mi smo suverena i nezavisna država...Svet se do te mere promenio da bi bilo glupo raditi u tom pravcu“, istakao je Lukašenko.

Dodao je i da u sferi ekonomije želi da odnosi sa Rusijom budu takvi da se ne treba ni bojati ni nervirati zbog zapadnih sankcija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala