Lider Slovačke nacionalne stranke: Nabavka „Sputnjika Ve“ i naša zasluga

© Press-služba partii "Obыčnыe lюdi" / Uđi u bazu fotografijaLider Slovačke nacionalne stranke:  I mi smo doprineli da se nabavi „Sputnjik Ve“
Lider Slovačke nacionalne stranke:  I mi smo doprineli da se nabavi „Sputnjik Ve“ - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2021
Pratite nas
Lider Slovačke nacionalne stranke i nekadašnji predsednik donjeg doma parlamenta Andrej Danko kaže da je nabavka ruskih vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) zasluga i njegove partije koja godinama uspešno sarađuje s Rusijom.
„Smatramo da je uvoz vakcina ‘Sputnjik Ve’ prvi uspeh višegodišnje saradnje naše partije sa Rusijom. Takođe, skrećemo pažnju na lekove kao što je triazavirin. Mislimo da će postupci Slovačke pokrenuti i druge članice Višegradske četvorke. Svet nema jednu stranu sveta, ako su vakcine sa Istoka dobre, onda moramo da ih obezbedimo za stanovništvo“, navodi se u saopštenju pres-službe stranke.

Višegradsku četvorku čije i Češka Republika, Mađarska i Poljska.

Danko je zahvalio i ruskom minustru trgovine i industrije Denisu Manturovu  u ime Slovaka koji žele da izaberu rusku vakcinu.

„Ovo je izuzetan postupak Rusije. Još jednom javno zahvaljujem Ruskoj Federaciji za pomoć Slovačkoj“, rekao je Danko.

Podsetimo, prva partija ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) stigla je juče u Slovačku. Slovački premijer je saopštio da će dva miliona vakcina pomoći da se vakciniše milion ljudi.

Slovačka je, kao i Mađarska, dala odobrenje za upotrebu ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“, ne čekajući registraciju Evropske agencije za lekove.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala