Lavrov o mogućim novim sankcijama SAD: Nedvosmisleno ćemo odgovoriti

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaLavrov o mogućim novima sankcijama SAD: Nedvosmisleno ćemo odgovoriti
Lavrov o mogućim novima sankcijama SAD: Nedvosmisleno ćemo odgovoriti - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2021
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da će Rusija nedvosmisleno odgovoriti na potencijalne nove sankcije Amerike.
„Niko nije ukinuo pravila diplomatije, a jedno od pravila je – reciprocitet“, rekao je Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare sa uzbekistanskim kolegom.

Podsetimo, Amerika je najavila uvođenje novih sankcija protiv Rusije zbog blogera i opozicionara Alekseja Navaljnog, a britanska agencija Rojters je objavila da bi to moglo da se dogodi već danas.

„Vašington post“ je nedavno objavio da nova administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena priprema sankcije i niz drugih ozbiljnih mera protiv Rusije zbog velikog sajber napada koji joj se pripisuje na računarske mreže američkih institucija i kompanija, kao i u vezi sa situacijom oko Alekseja Navaljnog.

List tvrdi da je cilj ovih mera da se „pošalje šira poruka“ da su ruske vlasti navodno „dugi niz godina koristile sredstva u sajber prostoru za sprovođenje niza dejstava koje su bile neprijateljske prema interesima SAD i njihovih saveznika“, kao što je mešanje u izbore i krađa podataka o istraživanjima vakcine protiv virusa korona.

Pročitajte još:

O stavovima američkog predsednika prema Rusiji više možete saznati iz sledećeg priloga:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala