Kremlj: Ne treba rušiti sve mostove sa PS SE

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaMoskva, Kremlj, zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Moskva, Kremlj, zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2021
Pratite nas
Kremlj smatra nepotrebnim „rušenje svih mostova“ sa Parlamentarnom skupštinom Saveta Evrope (PS SE) i da treba raditi sve dok tamošnji sagovornici ne odustanu od saradnje, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Ovde, naravno, treba da gledamo konkrektna pitanja, konkretne akcije svake delegacije. Ne bih iznosio nikakve opšte zaključke po tom pitanju. Bezuslovno, rad sa našim sagovornicima treba nastaviti, uključujući u okviru PS SE i treba da radimo dok oni sami ne učine saradnju nemogućom i ne odustanu od nje“, rekao je portparol Kremlja.

S tim u vezi, Peskov je podsetio da je predsednik Rusije Vladimir Putin vatreni pristalica dijaloga.

„On je pristalica dijaloga u svim oblastima, dijaloga u razmatranju najozbiljnijih problema. I predsednik se uvek pridržavao stanovišta da smo spremni na napredan dijalog u onoj meri u kojoj su spremni naši partneri“, odgovorio je portparol novinarima na pitanje u kojoj meri Putin deli stav ruskih parlamentaraca o svrsishodnosti učešća Rusije u PS SE i o tome da zemlja nema nijednog saveznika u Parlamentarnoj skupštini.

„Ne bih da dajem neke uopštene izjave, u PS SE ima veoma trezvenih glasova, kao i vrlo nepomirljivih glasova koji pozivaju na, kako se kaže, rušenje svih mostova. Više nam imponuju konstruktivni glasovi koji govore o potrebi da se ipak razgovara, čak i kada nema slaganja oko mnogo stvari“, dodao je predstavnik Kremlja.

Podsetimo, na početku zimskog zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope šefica ukrajinske delegacije Marija Mezenceva je izašla sa predlogom da se ospore ovlašćenja ruske delegacije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala