Još jedan uspeh: „Gasprom“ će isporučivati Evropi „zeleni“ gas

© Sputnik / Evgenij Bijatov / Uđi u bazu fotografijaGasprom
Gasprom - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2021
Pratite nas
Ruska kompanija „Gasprom“ priprema se da počne sa isporukama ugljenik-neutralnog – „zelenog“ tečnog prirodnog gasa, rekao je načelnik uprave za izvoz gasa „Gasprom eksport“ Pavel Sedov.

 

 „U svetu se ne isporučuje mnogo ugljenik-neutralnog tečnog prirodnog gasa, i mi u toj sferi takođe činimo prve korake. Nadam se da ćemo u najskorije vreme isporučiti našu prvu, u potpunosti ugljenik-neutralnu partiju tečnog prirodnog gasa u Evropu, što će biti određeni uspeh i prvi korak na putu ka formiranju više prirodno-orijentisanog portfelja gasnih proizvoda“, rekao je Sedov.

On je podsetio da je „Gasprom“ 2020. godine isporučio više od sedam miliona tona tečnog prirodnog gasa i da planira da više nego udvostruči prodaju tečnog prirodnog gasa do 2025. godine. Ta procena obuhvata globalne operacije kompanije, ali je njen rast uglavnom povezan sa razvojem projekta u Ust Lugi (13 miliona tona), konstatovao je Sedov.

„Planiramo da učestvujemo u nekoliko manjih projekata vezanih za tečni prirodni gas, koji će igrati ulogu u zadovoljavanju regionalne potražnje“, istakao je stručnjak.

U izveštaju „Gasproma“ koji je objavljen u februaru navodi se da je 2020. godine, zahvaljujući povećanju obima trgovinskog portfelja, geografija isporuka tečnog prirodnog gasa grupe „Gasprom“ značajno je proširena, te je gas isporučivan u 14 zemalja.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala