Čitaoci američkog časopisa odlučili: Su-35 jedan od najlepših modernih lovaca

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaLovci Su-35S akrobatske pilotske grupe "Ruski vitezovi"
Lovci Su-35S akrobatske pilotske grupe Ruski vitezovi - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2021
Pratite nas
Ruski borbeni avion Su-35 četvrte generacije jedan je od najlepših modernih lovaca na svetu, ocenili su čitaoci američkog izdanja „Difens blog“.

Ruski lovac zauzeo je visoko drugo mesto na listi (14 odsto glasova), a prema mišljenju učesnika ankete, ispred njega je samo američki lovac pete generacije F-22 „Raptor“ (40 odsto).

Na trećem mestu je francuski „Rafal“, iza njega američki F-15 „Igl“ a na petom evropski „Tajfun“.

Čitaocima su za glasanje bili predloženi i američki lovac F-15 „Lajtning“, F/A-18 E „Super hornet“, ruski Su-57 i kineski J-20.

Prethodno se i „Nešenel interest“ pohvalno izrazio o ovom ruskom avionu, nazvavši ga „univerzalnom borbenom pticom“. Posebno je istaknuto da Su-35 može da deluje samostalno, u grupi sa drugim lovcima ili u sastavu borbene grupe kojom se upravlja iz komandnog centra na zemlji, u vazduhu ili na brodu.

Podsetimo, Su-35 je višenamenski lovac četvrte generacije, jedan je od osnovnih aviona ruske avijacije.

Kao glavne prednosti ruske letelice ističe se manevarsku sposobnost koja je bolja od tehnika izbegavanja gotovo svih postojećih lovaca četvrte generacije.

Su-35 je naoružan 30-milimetarskim topom GŠ-30-1 sa 150 granata i može da nosi do osam tona naoružanja na 12 spoljnih nosača, dok novi američki F-22 ima samo sedam nosača za postavljanje oružja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala