Biblijska pošast: Saudijci se protiv najezde skakavaca bore na nesvakidašnji način /video/

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaNajezda skakavaca
Najezda skakavaca - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2021
Pratite nas
Milijarde skakavaca pojavile su se u Saudijskoj Arabiji, pošto trenutni klimatski uslovi pogoduju njihovom razmnožavanju. Iako ih je pogodila biblijska pošast, meštani su rešili da se protiv nje bore na neobičan način.

Najezda skakavaca pogađa Saudijsku Arabiju već oko mesec dana, a lokalne vlasti pokušavaju da se protiv nje bore prskanjem insekticida iz vazduha, prenosi Arab njuz.

Na društvenim mrežama dele se snimci kako skakavci u nekim delovima prekrivaju svaki kvadratni metar, bilo da je u pitanju pustinja, drveće, ulice, uništavajući biljni svet na koji naiđu.

Na jednom od takvih snimaka, vidi se i neobično rešenje u borbi protiv najezde. Grupa meštana prikuplja skakavce u džakove, a potom od njih priprema hranu.

Najezde skakavaca inače su noćna mora za farmere, budući da ti insekti, kada su u roju, mogu da načine neprocenjivu štetu usevima.

Nazivaju se i biblijska pošast, jer je, prema predanju iz Starog zaveta, Jahve kaznio Egipat, sa deset kazni jer faraon nije hteo da pusti Jevreje iz ropstva. Jedna od tih kazni bila je i najezda skakavaca.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala