„Zašto bih mrzeo navijače Zvezde?“ /video/

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaVladimir Stojković
Vladimir Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2021
Pratite nas
Vladimir Stojković, bivši čuvar mreže reprezentacije Srbije, prisetio se jednog od najtežih momenata u životu, kada je 2010. godine umalo linčovan od strane navijača Crvene zvezde u Đenovi i istakao je da ne oseća mržnju prema njima.

Tada je Srbija trebalo da nastupi protiv Italije u kvalifikacijama, ali meč nije odigrana zbog divljanja navijača crveno-belih.

Oni su bili besni na Stojkovića, svog nekadašnjeg ljubimca, pošto je potpisao ugovor sa večitim rivalom, Partizanom, čiji je član i danas.

„Bilo je konflikta sa navijačima u autobusu. Uleteli su unutra, tu je Nikola Žigić ustao, ali je na kraju Dejan Stanković imao prepirku sa njima i zamolio ih je na svoje ime da izađu i da to ne sme da se dešava u autobusu reprezentacije. Sigurno je da je on tu odigrao najveću ulogu“, rekao je Stojković za Arenu sport.

Kako je istakao, nije očekivao da će se napad dogoditi, ali se to „osećalo u vazduhu“.

„Tokom ručka u hotelu sam čuo da neko skandira moje prezime ispred hotela, ubeđivali su me da je to podrška, a ja sam znao da je prozivka. Dobio sam poruke od prijatelja da se sprema prekid utakmice i da će navijači da ulete na teren. Danko Lazović mi je rekao da sednem na zadnja sedišta u autobusu jer navijači dobacuju. Seo sam tamo i onda je krenula frka“.

Stojković je rekao da ne mrzi navijače Zvezde, iako su oni pokušali da ulete sa bakljama u autobus i da ga linčuju.

„Zašto bih mrzeo? Nije hrišćanski, ni ljudski mrzeti. Imam nekad taj iritirajući nagon za pobedom, tako sam vaspitavan, prvenstveno u Zvezdi jer sam tamo odrastao i to vučem od malena. Znam da to ljude nekad iritira, ali volim da pobeđujem i to je to“, zaključio je Stojković.

► Holandska sramota nije mogla da pobedi Tadićevu veru /video/

► „Možda ga vi ne poznajete, ali verujte, video sam koliko je Piksi hrabar“ /video/

► Kada balkanska krv utiče na skandinavsku decu /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala