Roskomnadzor: Tviter zlonamerno krši zakone Rusije

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaAko koristite besplatan vaj-faj hakeri lako mogu da zavire u vaš telefon...
Ako koristite besplatan vaj-faj hakeri lako mogu da zavire u vaš telefon... - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2021
Pratite nas
Društvena mreža Tviter od 2017. godine nije uklonila 2.862 materijala sa zabranjenim informacijama, čime zlonamerno krši zakon Rusije, navodi se na sajtu Savezne službe za komunikacije, informacione tehnologije i medije (Roskomnadzor).
„Obaveštavamo da od 2017. godine društvena mreža Tviter nije uklonila 2.862 materijala sa zabranjenim informacijama: o metodama izvršenja samoubistva, kao i pozivima na izvršavanje samoubistva – 2.336 materijala; sa pornografskim fotografijama maloletnika – 352 materijala; o načinima i metodama razvoja, proizvodnje i upotrebe narkotičkih sredstava – 174 materijala“, navodi se u saopštenju.

Takođe se ističe da je, s obzirom na informacije koje su prepoznate kao zabranjene, Roskomnadzor ovoj kompaniji uputio više od 28 hiljada zahteva za uklanjanje.

Prema ruskom zakonu, zbog kršenja procedure za ograničavanje pristupa ilegalnim sadržajima i neuklanjanja zabranjenih informacija od strane vlasnika internet resursa, pravna lica mogu biti kažnjena sa 800 hiljada do 8 miliona rubalja (od 8,9 hiljada do 89 hiljada evra). U slučaju ponovnog prekršaja, iznos novčane kazne povećava se do petine ukupnog godišnjeg prihoda kompanije, naglašava Roskomnadzor.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala