Roman i Marina su legendi dali otkaz, a Nemac zbog toga oseća krivicu /video/

© AP Photo / Ian WaltonTimo Verner, nemački fudbaler u dresu Čelsija
Timo Verner, nemački fudbaler u dresu Čelsija - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2021
Pratite nas
Nemački fudbaler Timo Verner preuzeo je deo odgovornosti za otkaz doskorašnjem menadžeru Čelsija, Frenku Lampardu.

Čuveni engleski fudbaler i igračka legenda kluba je 2019. godine preuzeo kormilo Čelsija, ali je usred tekuće sezone, tačnije 25. januara, dobio otkaz od strane ruskog oligarha Romana Abramoviča, vlasnika kluba, i njegove desne ruke Marine Granovskaje.

Lampardu se, pored rezultata ispod očekivanja, zameralo i to što skupocena pojačanja dovedena prethodnog leta nisu igrala na očekivanom nivou.

Jedno od njih bio je i Verner, dvadesetčetvorogodišnji nemački napadač koji je Plavce pojačao dolaskom iz Lajpciga za oko 55 miliona evra.

Verner je do Lampardovog odlaska postigao samo devet golova na 18 utakmica, što je bilo daleko od očekivanja, s obzirom na njegov pređašnji uspeh u Bundesligi, gde je tokom sezone 2019/20 upisao 28 pogodaka na 34 meča.

„Kada dođete ovde kao napadač i neko od koga se očekuju golovi, naravno da se osećate krivim jer ste promašili mnogo prilika... Krivim zbog kluba, zbog bivšeg menadžera, ali i zbog sebe, jer ja želim da dam što više golova“, rekao je Verner za nemački „Skaj“.

Nemac je nedugo nakon odlaska Lamparda, odnosno dolaskom Tomasa Tuhela, prekinuo post od 14 utakmica bez postignutog gola, ali mu se golgeterski učinak nije značajno poboljšao.

Iako oseća da je zaslužio deo krivice zbog Lampardovog odlaska, ne gleda u prošlost već u ostatak sezone.

„Naravno, da sam postigao još četiri, pet golova možda bi stari menadžer i dalje bio ovde, jer bismo onda možda pobedili dve, tri utakmice više. Ali, ne možete previše da se obazirete na prošlost jer je pred nama još mnogo utakmica do kraja sezone“, objasnio je Verner.

Iako Timo još nije pronašao pravu formu, Čelsi beleži sjajne rezultate od Tuhelovog dolaska, te na devet mečeva ima šest pobeda i tri remija.

Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2021
Holandska sramota nije mogla da pobedi Tadićevu veru /video/

U Premijer ligi je na petom mestu, čak 18 bodova iza vodećeg Mančester sitija, dok je u Ligi šampiona na korak do plasmana u četvrtfinale posle pobede nad Atletiko Madridom od 1:0 u prvom meču.

Verner sa pet do sada postignutih golova nije ni blizu trke za najboljim golgeterom Premijer lige (vodeći je Mohamed Salah iz Liverpula sa 17), ali njegov učinak do kraja sezone može da odluči od Čelsijevom plasmanu u Ligu šampiona.

Skandal potresao Španiju – uhapšen bivši predsednik Barselone

Roman sprema novu jahtu, a Nemac je već parkirao „autobus“ u njegovo dvorište

„Možda ga vi ne poznajete, ali verujte, video sam koliko je Piksi hrabar“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala