Radna grupa FDU-a primila devet prijava za seksualno uznemiravanje

CC0 / / Devojka plače
Devojka plače - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2021
Pratite nas
Radna grupa koja je formirana na Fakultetu dramskih umetnosti u okviru platforme „FDU protiv nasilja“ saopštila je da je od 21. januara do 17. februara primila 12 prijava za uznemiravanje i neprihvatljivo ponašanje nastavnog osoblja Fakulteta dramskih umetnosti.

Kako se navodi u saopštenju, devet prijava se odnosi na seksualno uznemiravanje različitog stepena, a tri prijave se odnose na vređanje, omalovažavanje i ismevanje studenata.

„Prijavljeno je ukupno šest osoba, od toga se na jednu osobu odnosi pet prijava, na dve osobe se odnose po dve prijave, a na tri osobe po jedna prijava“, navodi se u saopštenju Radne grupe.

Dodaje se da će prijava za jednu osobu biti prosleđena nadležnim organima fakulteta na dalje procesuiranje, a da je za ostale prijave u toku prikupljanje informacija.

„Kvalitativna analiza svih prijavljenih slučajeva seksualnog uznemiravanja i neprihvatljivih praksi u nastavi biće dostupna Dekanu u zasebnim izveštajima“, ističe se u saopštenju, prenosi RTS.

Članovi Radne grupe „FDU protiv nasilja“ su prodekan fakulteta dr Ana Martinoli, redovni profesori Biljana Srbljanović i Srdan Golubović, vanredna profesorka dr Irena Ristić, docent Stefan Ivančić, student prodekan Andrea Pjević i članovi studentskog parlamenta Jovana Jankov i Nemanja Obrenović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala