Uskoro završetak prve faze kliničkih ispitivanja novog preparata protiv kovida „Mir-19“

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaLaborant u laboratoriji za klinička i dijagnostička ispitivanja bolnice za infektivne bolesti Volgogradske oblasti
Laborant u laboratoriji za klinička i dijagnostička ispitivanja bolnice za infektivne bolesti Volgogradske oblasti  - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2021
Pratite nas
Prva faza kliničkih ispitivanja preparata protiv virusa korona „Mir-19“ Federalne biomedicinske agencije (FMBA) Rusije će biti završena sredinom marta, zatim će eksperti preći na drugu fazu – rad sa pacijentima, saopštila je direktorka agencije Veronika Skvorcova.
„Dozvolu za klinička ispitivanja smo dobili 30. decembra, do tada su sva pretklinička ispitivanja bila završena. Odmah posle Nove godine su počela klinička ispitivanja. S obzirom da je reč o novom molekulu, patentiranom i koji nema analoge, mi kroz prvu fazu prolazimo izuzetno pažljivo, jer je neophodno dokazati njegovu sigurnost. Sredinom marta završavamo prvu fazu ispitivanja i prelazimo na drugu fazu - rad sa pacijentima“, rekla je Skvorcova tokom sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
Laboratorija FMBA Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2020
Rusija napravila jedinstven lek protiv korone - štiti 99 odsto

Ona je pojasnila da je preparat koji je razvila Federalna agencija „jedinstveni preparat zasnovan na primeni mikroRNK-a molekula koji blokiraju određena mesta RNK virusa i ona mesta koja su odgovorna za kopiranje molekula virusa su takozvana mesta RNK polimeraze“.

Proizvod je apsolutno bezbedan za ljude, ne utiče na genom i imunitet.

Preparat je dobio naziv „Mir-19".

Skvorcova je na sastanku dodala da će klinička ispitivanja vakcine protiv kovida 19 koji je razvila FMBA početi u julu.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala