Protivnici Pašinjana upali u zagradu prefekture u Jerevanu /video/

© Sputnik / Aram Nersesяn / Uđi u bazu fotografijaPristalica jermenske opozicije drži zastavu Jermenije na protestu u Jerevanu
Pristalica jermenske opozicije drži zastavu Jermenije na protestu u Jerevanu - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2021
Pratite nas
Protivnici jermenskog premijera Nikola Pašinjana provalili su u prefekturu centralnog okruga Jerevan, javlja dopisnik Sputnjika.

Demonstranti su rekli da imaju informacije da se prefektura bavi pozivanjem ljudi na Pašinjanov skup.

Opozicionari su prošli hodnicima zgrade uzvikujući „Jermenija bez Nikola“ i „Nacija, vojska, pobeda“. Akcija je trajala nekoliko minuta.

Ranije danas protivnici Pašinjana upali su u zgradu vlade u centru Jerevana, gde se nalazi nekoliko ministarstava.

Za ponedeljak uveče u Jerevanu zakazana dva mitinga. Opozicija će se okupiti na Aveniji Bagramjan preko puta zgrade parlamenta u 15 časova po srednjoevropskom vremenu, a pristalice jermenskog premijera Pašinjana – pola sata kasnije na Trgu republike.

Nova politička kriza rasplamsala se u Jerevanu posle Pašinjanovih neopreznih reči o ruskim sistemima „Iskander“. Zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Jermenije ismejao je premijera, zbog čega je smenjen, a ubrzo nakon njega i načelniku Generalštaba ponuđeno je da podnese ostavku. U četvrtak ujutro, Oružane snage Jermenije izdale su saopštenje u kojem traže ostavku samog Pašinjana. Premijer je ovo ocenio kao pokušaj prevrata i pozvao svoje pristalice da izađu na ulice. U međuvremenu, opozicija je podigla barikade i šatore u blizini parlamenta. Oni nisu raspoloženi za pregovore sa vlastima i traže ostavku premijera.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala