Peskov: Važno da je na temu Pašinjana i „Iskandera“ istina pobedila

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj u Moskvi
Pogled na Kremlj u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2021
Pratite nas
Kremlj je zadovoljan izjavama iz Jerevana da je jermenski premijer Nikol Pašinjan, nakon razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, zaključio da je pogrešno informisan po pitanju ruskih sistema „Iskander“, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov za Sputnjik.
„Veoma je važno da je istina u ovom pitanju ustanovljena“, istakao je Peskov. 

Ranije je saopšteno da je premijer Jermenije Nikol Pašinjan nakon razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom došao do zaključka da je pogrešno informisan o sistemima „Iskander“.

Nova politička kriza rasplamsala se u Jerevanu posle Pašinjanovih neopreznih reči o ruskim sistemima „Iskander“. Pašinjan je u intervjuu za portal „1in.am“ govorio o eskalaciji sukoba u Nagorno-Karabahu u jesen prošle godine i tom prilikom, komentarišući izjavu bivšeg jermenskog predsednika Serža Sargsjana da su jermenske snage mogle na samom početku borbenih dejstava da upotrebe rakete „Iskander“, izneo tvrdnju da je uspešno dejstvovalo svega 10 odsto tih raketa.

Zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Jermenije ismejao je premijera, zbog čega je smenjen, a ubrzo nakon njega i načelniku Generalštaba ponuđeno je da podnese ostavku. U četvrtak ujutro, Oružane snage Jermenije izdale su saopštenje u kojem traže ostavku samog Pašinjana. Premijer je ovo ocenio kao pokušaj prevrata i pozvao svoje pristalice da izađu na ulice. U međuvremenu, opozicija je podigla barikade i šatore u blizini parlamenta. Oni nisu raspoloženi za pregovore sa vlastima i traže ostavku premijera.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala