Kremlj: Ima mnogo zahteva iz drugih zemalja za nabavku vakcine protiv kovida

© Sputnik / Magda Gibelli / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina Sputnjik Ve
Ruska vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2021
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da postoji mnogo zahteva za nabavku vakcine protiv virusa korona iz drugih zemalja, za sada proizvodni kapaciteti Rusije ne dozvoljavaju da se svi oni zadovolje, ali se radi na tome.
„Rusija je veoma osetljiva na takve molbe. Ruska strana zauzima odgovornu poziciju u pogledu toga da se što više vakcina isporuči različitim zemljama sveta koje imaju problema sa vakcinom“, rekao je Peskov.

On je dodao da ima toliko mnogo zahteva da za sada „proizvodni kapaciteti zapravo ne dozvoljavaju da se svi oni zadovolje, ali proizvodni promet raste svake nedelje. Ruski fond za direktne investicije bavi se promocijom vakcine i tehnološkim zadovoljavanjem svih ovih zahteva. Zbog toga će se, naravno, raditi na tome“, objasnio je Peskov.  

Ranije je objavljeno da je predsednik Češke Miloš Zeman uputio pismo ruskom lideru Vladimiru Putinu sa molbom o isporuci ovoj zemlji vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) i da se nada da će prvu partiju vakcine dobiti u najskorije vreme.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala