Italija šalje u Rusiju inspektore u proizvodnju „Sputnjika Ve“

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida "Sputnjik Ve"
Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2021
Pratite nas
Italija će poslati u Rusiju dva inspektora koja će proveriti proizvodne pogone za vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), izjavio je glavni lekar italijanskog Nacionalnog instituta za infektivne bolesti „Lazaro Spalancani“ Frančesko Vaja.
„‘Sputnjik’ radi. Izvršili smo nezavisnu procenu kao istraživački institut, a ne kao posebna grupa. Dokument je distribuiran bez ikakve želje za mešanjem u politiku“, rekao je Vaja za novine „Korijere dela sera“. Prema nalazima Instituta „Spalancani“ vakcina je efikasna 90 odsto za simptomatske infekcije i 100 odsto za teške bolesti.

Ranije je rukovodstvo naučno-medicinske ustanove uputilo Ministarstvu zdravlja Italije pozitivno mišljenje o efikasnosti i bezbednosti upotrebe ruskog leka.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Vakcina je napravljena na proverenoj i dobro izučenoj platformi humanih adenovirusnih vektora, a njena efikasnost je iznad 90 odsto.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala