Bugarska opozicija: Umesto što mole Francusku i Grčku, neka traže vakcine od Kine i Rusije

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICImunizacija stanovništva
Imunizacija stanovništva - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2021
Pratite nas
Ponašanje premijera Bugarske Bojka Borisova u uslovima krize sa vakcinama je priznanje potpunog neuspeha, nemoći i nemogućnosti da se situacija predvidi, izjavila je liderka Bugarske socijalističke partije Kornelija Ninova komentarišući izjavu Borisova o pregovorima sa Grčkom i Francuskom za nabavku vakcina.

Prema rečima Ninove, Vlada bi trebalo umesto takvih izjava da započne pregovore o nabavci ruske ili kineske vakcine. Na svojoj Fejsbuk stranici ona je podsetila da su Češka, Mađarska i Austrija već pokazale takav primer.

„Umesto da mole Francusku i Grčku, neka započnu pregovore sa Kinom i Rusijom, kao što su uradili neki evropski lideri. Vlada Borisova u rešavanju ove krize postupa nekompetentno, nedosledno i ponižavajuće za zemlju. To je opasno za zdravlje ljudi i štetno za ekonomiju“, zaključila je Ninova.

Borisov je 28. februara izjavio da Vlada vodi pregovore sa Grčkom i Francuskom sa ciljem da zemlje daju vakcine Bugarskoj na zajam. On je objasnio da bi Grčka i Francuska mogle da daju vakcine na zajam kako Bugarska ne bi prekidala vakcinaciju, a kad stigne pošiljka, vakcine će im biti vraćene.

Podsetimo, opoziciona Bugarska socijalistička partija je prošle nedelje pozvala da se započnu pregovori o kupovini ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Ministar zdravlja Bugarske Kostadin Angelov izrazio je spremnost da se vakcina kupi, ali tek onda kada to odobri Evropska komisija.

Bugarska je prošle nedelje morala da prekine masovnu vakcinaciju zbog odlaganja isporuka vakcina „AstraZeneka“. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala