Zašto Španac nije smeo da dozvoli da Zvezda pobedi u Milanu?

© REUTERS / DANIELE MASCOLOFudbaleri Zvezde i sudija Mansano
Fudbaleri Zvezde i sudija Mansano - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2021
Pratite nas
Mnogo polemika je izazvala odluka španskog sudije Hesusa Hila Mansana da ne dozvoli fudbalerima Crvene zvezde da izvedu korner na isteku nadoknade vremena meča protiv Milana. Zapravo, on nije smeo da donese drugačiju odluku.

Arbitar je odsvirao kraj u drugoj sekundi posle tri minuta dodatnog vremena, u momentu kada su se fudbaleri Zvezde pripremali za poslednji napad, pri rezultatu 1:1 i priliku da pobede i plasiraju se u osminu finala Lige Evrope.

Mansano je „pobegao“, pribegao rešenju koje je bilo najbezbolnije – za njegovu karijeru.

Zašto?

Fabio Kapelo, legendarni italijanski trener, podigao je veliku buru ove nedelje posle mečeva Lige šampiona.

U šesnaestini finala su se takmičili Lacio i Atalanta, italijanski predstavnici i to protiv Bajerna i Real Madrida.

Lacio je poražen sa 4:1 od nemačkog predstavnika, dok je tim iz Bergama, sa igračem manje, u finišu meča izgubio od Reala, minimalnim rezultatom.

Kapelo je glasno negodovao zbog sudijskih odluka tokom te dve utakmice.

„Lacio je oštećen za penal, igrač Atalante nije bio poslednji igrač odbrane, žuti karton bi bio prava mera, crveni karton je neobjašnjiv. Ta utakmica je uništena. Sve to mi je sumnjivo“, istakao je Kapelo.

Posle utorka i srede, dana određenih za Ligu šampiona, u četvrtak se igrala Liga Evrope – u Milanu je istoimeni klub čekao Zvezdu, posle 2:2 iz prvog meča u Beogradu.

Ključni likovi

Roberto Roseti, nekadašnji italijanski sudija, koji je zamenio Pjerluiđija Kolinu na poziciji direktora za suđenje UEFA, delegirao je Mansana za utakmicu u Milanu i time je na njega stavio veliki pritisak, naročito imajući u vidu izjave Kapela.

​Da li bi španski sudija rizikovao da po isteku nadoknade vremena klub iz države iz koje dolazi njegov „šef“ bude eliminisan i samim tim izazove niz reakcija, poput eventualne smene trenera, nezadovoljstva uprave, igrača, navijača?

Kako bi se to odnosilo na njegovu karijeru? Sigurno ne dobro... Zbog svega toga Mansano nije smeo da dozvoli fudbalerima Zvezde da izvedu korner, znao je šta se desilo u Beogradu, da je Milan Pavkov u 93. minutu postigao gol za izjednačenje i tako nešto jednostavno nije moglo da se desi.

Zvezda je, nažalost, u tom slučaju ispala kolateralna šteta, ali je jasno da je svojom igrom i činjenicom da u dva meča nije izgubila od slavnog rivala, te da je imala šanse da pobedi u oba duela potvrdila svoju klasu u evropskim okvirima.

Kako je to izgledalo iz ugla Boška Đurovskog, nekadašnjeg trenera Crvene zvezde pogledajte u emisiji Miljanov korner.

► Sudija je „ukrao“ Zvezdi priliku da sruši Milan sa igračem manje

► „Sudija je terorista, Srbi su hteli da ga pojedu, pokrašće nas u ponedeljak“

► Crveno-bela tragedija u nekoliko činova /video/

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala