Srpskim rukometašima zabranjen ulazak na Kosmet: „Katastrofa, policajac je pretio i hapšenjem“

© AP Photo / VISAR KRYEZIUKosovska policija na prelazu Jarinje
Kosovska policija na prelazu Jarinje - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2021
Pratite nas
Članovi Rukometnog kluba Arilje vraćeni su sa prelaza Jarinje prema Kosovu i Metohiji gde je trebalo da odigraju utakmicu sa RK Trepča u Severnoj Mitrovici, saopštio je taj rukometni klub.

Utakmica odlozenog 9. kola Prve lige Zapad gupa B između RK Trepča - RK Arilje zakazana za nedelju u 15 časova nije bila odigrana u zakazanom terminu, jer su rukometaši Arilja zadržani, a zatim i vraćeni sa prelaza Jarinje, prenosi Kosovo onlajn.

Kako se navodi u saopštenju kluba, obrazloženje koje su dobili je da i drugim sportskim ekipama nije dozvoljen ulazak i da se unapred mora poslati zahtev Ministarstvu sporta u Prištini na odobrenje.

„Očekujemo odluku Rukometnog saveza centralne Srbije o odigravanju ove utakmice na neutralnom terenu ili registrovanje sluzbenim rezultatom“, dodaje se u saoošptenju.

Šef stručnog štaba RK Trepča Branko Jakšić u izjavi za Kosovo onlajn rekao je da je zatečen odlukom kosovske policije, s obzirom na to da se prvi put desilo da sportisti budu vraćeni.

„Sve ekipe su do sada normalno dolazile. Policajci su videli sportsku opremu u kombiju, nakon čega je jedan od policajaca bio i neprijatan. Čak je u jednom trenutku počeo i da maše policijskim lisicama i da preti da će zvati javnog tužioca, kako bi uhapsio rukometaše“, rekao je Jakšić.

Napominje i da sport nikada ne treba da se meša sa politikom.

„Ovo je katastrofa šta se dešava. Mi se ne mešamo u politiku, ali sport je sport. A, ovo više nije sport. Posle ovoga, ništa ne može više da me iznenadi. Još samo da nam zabrane da ne možemo da pređemo u Srbiju. Stvarno ne znam šta da kažem. Sport i politika ne idu zajedno“, zaključio je Jakšić.

► Tadić napadnut u Holandiji /video/

► Nije moglo slađe – Federer će sa terena predati tron Đokoviću /foto/

► Zašto Španac nije smeo da dozvoli da Zvezda pobedi u Milanu?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala