Rusija podnela zahtev za odobravanje vakcine „Sputnjik lajt“

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida "Sputnjik Ve"
Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2021
Pratite nas
Zahtev za odobrenje vakcine „Sputnjik lajt“ podneta je u Rusiji i nekolicini drugih zemalja, navodi se u saopštenju vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) na Tviteru.
„‘Sputnjik Ve’ već je podneo zahtev za hitno odobravanje u Rusiji i nekoliko drugih zemalja za svoju jednokomponentnu vakcinu ‘Sputnjik lajt’. ‘Sputnjik lajt’ će se pojaviti u svetu u martu“, dodaje se u saopštenju.

​Ranije je zamenica gradonačelnika Moskve za socijalni razvoj Anastasija Rakova saopštila da su prvi učesnici u istraživanju vakcine protiv virusa korona „Sputnjik lajt“ započeli vakcinaciju. Prethodno je Ministarstvo zdravlja Rusije odobrilo prelazak na treću fazu kliničkih ispitivanja vakcine „Sputnjik lajt“.

Ministarstvo zdravlja je u januaru izdalo dozvolu za sprovođenje kliničkih ispitivanja vakcine protiv virusa korona „Sputnjik lajt“. Direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev izjavio je da „Sputnjik Ve“ nije jedan preparat, već vakcinska platforma. Prema njegovim rečima, „Sputnjik lajt“ je uglavnom usmeren na inostrano tržište – tamo gde postoje velika žarišta epidemije, a u Rusiji će vodeća biti vakcina „Sputnjik Ve“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala