Roman sprema novu jahtu, a Nemac je već parkirao „autobus“ u njegovo dvorište

© AP Photo / Matt DunhamRoman Abramovič: Iako gubi milijarde dolara zbog kirze izazvane virusom korona, i dalje ostaje plemenitog srca.
Roman Abramovič: Iako gubi milijarde dolara zbog kirze izazvane virusom korona, i dalje ostaje plemenitog srca. - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2021
Pratite nas
Dok Roman Abramovič sprema svoju novu jahtu, novi trener Čelsija, Nemac Tomas Tuhel, primio je samo dva gola na osam odigranih utakmica, i poput Žozea Murinja parkirao autobus u Romanovo dvorište, što je postala odomaćena fraza za bedeme koje je u šesnaestercima svojih ekipa kreirao legendarni Portugalac.

Pošto je donedavnom treneru Čelsija Frenku Lampardu odobrio preko 200 miliona evra za pojačanja, ruski biznismen i vlasnik kluba Roman Abramovič, kupio je jahtu vrednu 430 miliona funti, a rezultati novog šefa stručnog štaba ohrabruju povratak londonskog giganta na staze stare slave.

Za samo mesec dana od dolaska na stadion Stamford bridž, Tuhel je opravdao šansu koju mu je data nakon otkaza u Pari Sen Žermenu, i tako se našao na korak od rezultata najtrofejnijeg trenera Čelsija Žozea Murinja.

Tuhel je drugi kormilar u istoriji kluba koji je za osam odigranih utakmica primio samo dva gola, a Murinjovo vreme Čelsi je primio jedan manje.

Očito je da su se stvari u Čelsiju popravile nakon što je Lampardu uručen otkaz posle loših rezultata kluba iz Fulama.

Tomas Tuhel je uspeo je da poveže silna pojačanja kojim je ove sezone londonski klub osvežen posle zabrane dovođenja novih igrača. On je za mesec dana poveo Čelsi sa devetog na peto mesto Premijer lige.

Četrdesetsedmogodišnji Nemac sa trinaestogodišnjim trenerskim iskustvom vodio je najpre Augzburg i Majnc, a reputaciju je stekao na čelu Borusije iz Dortmunda od 2015-2017, a potom i Pari Sen Žermena u sezonama od 2018-2020. Godine.

Klubu iz Dortmunda doneo je trofej sa Kupa Nemačke u sezoni 2016/2017, a sa „svecima“  je dva puta osvajao Prvu ligu Francuske, po jednom Kup Francuske, Liga kup i Super kup, dok je najveći uspeh bilo finale Lige šampiona u sezoni 2019/2020.

Njegov odlazak sa klupe Parka prinčeva i dolazak u Čelsi izazvao je oprečna mišljenja mnogih, ali je Nemac uspeo da se na najbolji mogući način snađe i pripreti Murinjovim rekordima.

Fatalna greška i razlog za otkaz legendi – niko ne ulazi u sukob sa Romanovom Marinom

Legenda Arsenala digla glas protiv Romanove „menadžerske seče“ u Čelsiju

Štoper „trovao“ svlačionicu i zavadio Marinu i Lamparda

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala