Navaljni prebačen u zatvor u Vladimirskoj oblasti

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZatvor u Vladimirskoj oblasti Rusije
Zatvor u Vladimirskoj oblasti Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2021
Pratite nas
Nadzorna komisija za ljudska prava u zatvorima Rusije saopštila je da je ruski opozicionar Aleksej Navalni prebačen u ustanovu Federalne kazneno-popravne službe u Vladimirskoj oblasti.

Navaljni će prvo biti u karantinu, a zatim raspoređen, izjavio je za Sputnjik sekretar moskovskog odeljenja Nadzorne komisije Aleksej Meljnikov.

„Prema utvrđenoj proceduri, osuđenik mora proći karantin pre nego što bude raspoređen u odred zatvora. Moraće da prođe neophodne analize i lekarski pregled, a posle će biti raspoređen“, objasnio je Meljnikov.

Prema presudi suda, Navaljni bi trebalo da bude raspoređen u zatvor opšteg tipa, kojih ima dva u sastavu Federalne kazneno-popravne službe za Vladimirsku oblast: broj 2 – koji se nalazi u gradu Pokrov i broj 5 – u samom Vladimiru. Nijedan od ovih zatvora nije potvrdio da se Navaljni nalazi kod njih.

Ranije je saopšteno da je Navaljni premešten iz moskovskog pritvora u popravnu ustanovu na izdržavanje kazne.

Podsetimo, Simonovski sud u Moskvi doneo je odluku da se Navaljnom ukine uslovna kazna u slučaju „Iv Roše“ i zameni kaznom od 3,5 godine zatvora. Ubrzo nakon toga, vodeće zapadne zemlje, uključujući Sjedinjene Američke Države, Nemačku, Francusku i Veliku Britaniju, apelovale su na ruske vlasti da oslobode opozicionara. Inače, Navaljni ima dve uslovne osude. Prva je u slučaju „Kirovles“ vezana za proneveru više od 16 miliona rubalja, a druga, u slučaju „Iv Roše“, za krađu od preko 30 miliona rubalja.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala