Jokića pitali o dominaciji, Amerikanci ostali u čudu zbog odgovora /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić i Gober
Nikola Jokić i Gober - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2021
Pratite nas
Nikola Jokić je strašan košarkaš. Fenomenalan. Ali ga novac i slava nisu promenili, ostao je onaj skromni Somborac, što potvrđuje i izjava koju je dao posle meča Denvera i Oklahome, u kojem je izdominirao novim tripl-dablom u pobedi Nagetsa rezultatom 126:96.

Magične asistencije srpskog asa nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Pre svega zbog činjenice da je Nikola Jokić centar, u čijem telu se nalazi plejmejker. 

Nestvaran pregled igre, lucidna dodavanja, najteže situacije rešava najjednostavnijim potezima, pa je američke novinare posle osmog ovosezonskog tripl-dabl učinka Srbina, zanimalo da prokomentariše sopstvenu dominaciju.

​„Ne znam, da li ja dominiram u dodavanjima? Reč 'dominacija'... Nekoliko momaka zaista dominira ovom igrom... Da li ja dominiram u dodavanjima? Ne mislim tako. Možda samo ponekad imam dodavanja koja naprave razliku onom koji dobija loptu“, poručio je skromni Jokić u svom stilu.

Prva zvezda Denvera je u nekoliko navrata apostrofirao da asistenciju voli više od koša, jer čini dvojicu košarkaša zadovoljnim.

„Kada sam bio mlađi, došao sam iz Evrope gde to možda nije toliko uobičajeno i gde nisam razmišljo mnogo o tome. Sada mislim da to činim češće, jer mogu da postignem dosta koševa. Ne znam, to je samo moj stil igre, volim da delim lopte, volim da budem asistent, da igram timski. Protiv Oklahome smo se svi zabavili i bilo je lakše“, poručio je Srbin.

Podsetimo, Nikola Jokić biće starter u NBA Ol-star meču u martu mesecu.

► Srbi iz NBA otkrili šta im najviše nedostaje iz domovine /video/

► Jokić tripl-dablom utišao „grmljavinu“ /video/

► Lin govorio o duboko ukorenjenom problemu sa rasizmom u SAD

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala