Filip Kostić je uhvatio zalet i ne namerava da se zaustavi /video/

© REUTERS / DANIEL ROLANDFilip Kostić
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2021
Pratite nas
Srpski reprezentativac Filip Kostić igra u fantastičnoj formi u dresu Ajntrahta. Tim iz Frankfurta je poražen u 23. kolu od Verdera iz Vremena, i to posle preokreta - 2:1 (0:1), a maestralni levonogi Kragujevčanin je upisao čak 11. asistenciju ove sezone, od čega čak osam na prethodnih šest utakmica.

Filip Kostić je uz Tomasa Milera, jedne od zvezda Bajern Minhena, kralj asistencija Bundeslige. Nemac je trenutno na koti 12, dok je Srbin upisao jedno dodavanje manje.

Ali, kako igra srpski brzonogi defanzivac, nikoga ne bi smelo da začudi ukoliko u pomenutom segmentu nadmaši impresivnog Milera. Jer, Kostić iz utakmice u utakmicu ubacuje u višu brzinu i prosto je neverovatno šta se s njim dogodilo, posle lošeg otvaranja sezone.

​Strašna serija srpskog reprezentativca počela je u visokoj pobedi Ajntrahta nad Arminijom Bilefeld u gostima (5:1). Kostić je tada postigao gol i upisao dve asistencije. Zatim je protiv Herte u trijumfu rezultatom 3:1 uputio završni pas ka Andreu Silvi u 67. minutu. 

Blistao je rođeni Kragujevčanin i protiv Hofenhajma, trasirajući svom timu put ka novoj pobedi sa dve sistencije i golom. Mrežu je zatresao u 15. minutu, da bi u 62. asistirao N'Diki, svega 120 sekundi kasnije i Andreu Silvi, kojeg očigledno može da pronađe i „vezanih očiju“.

Istakao se prekaljeni „paker“ Kostić i u trijumfu nad Kelnom rezultatom 2:0, tada je s golom spojio N'Diku, da bi u velikom i pomalo neočekivanom osvajnju tri boda protiv strašnog Bajerna, doprineo još jednom asistencijom. Ovoga puta egzekutor je bio Kamada u 12. minutu. 

Marko Nikolić na meču Lokomotive i CSKA - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2021
Srbin „pocrveneo“, Hrvat tragičar: Moskovski derbi nije razočarao /video/

Poslednja, a ukupno osma asistencija, u prethodnih šest susreta, bila je protiv Verdera iz Bremena. Poveo je Ajntraht već u devetom minutu, ali je domaćin uspeo do kraja da preokrene rezultat i tako prekine niz nepobedivosti tima iz Frankfurta od 11 mečeva. Luka Jović je na pomenutom susretu ušao umesto Kamade u 65. minutu, ali se ponovo nije upisao u strelce.

Jasno je da će Dragan Stojković Piksi, koji će kao selektor povesti Srbiju kroz kvalifikacije za Mundijal u Kataru 2022. godine, imati slatke muke sa Filipom Kostićem, koji će sasvim sigurno zauzeti mesto kraj leve aut linije, a tu je još i Filip Mladenović, koji igra odlično ove sezone u Poljskoj u dresu Legije iz Varšave.

► Kada balkanska krv utiče na skandinavsku decu /video/

► Miha nokautirao bivši klub, pa pričao o Sanremu i kako je bolji pevač od Ibre

► Italijani se obrušili na Stankovićevog sina zbog „uvrede“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala