Ana Brnabić: Nadam se da neće biti pooštravanja mera

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICPremijerka Srbije Ana Brnabić
Premijerka Srbije Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2021
Pratite nas
Premijerka Srbije Ana Brnabić izrazila je očekivanje da će pooštrene mere, koje su na snazi ovog vikenda, dati rezultate i da neće morati dalje da se pooštravaju zbog situacije sa kovidom.

Brnabićeva je, u izjavi novinarima nakon što je obišla pogon „Naš med“ u Rači, rekla da veruje da će građani biti disciplinovaniji.

„Nadam se da će mere dati rezultati i da ćemo svi razumeti situaciju. Tek kada vidimo da brojevi rastu, svi postanu izuzetno disciplinovani i onda uspemo da smanjimo brojeve bez radikalnijih mera“, navela je premijerka Srbije.

Brnabićeva je napomenula da imamo najmanje radikalne mere u čitavoj Evropi i da smo i do sada uspevali da nađemo odgovarajući balans, ali da je za to najvažnija individualna odgovornost.

Sa još 100.000 ruskih vakcina — prelazimo dva miliona

Brnabićeva je podsetila da u Srbiju danas stiže još 100.000 ruskih „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) vakcina, ističući da će time biti pređena brojka od dva miliona nabavljenih vakcina.

Kako je najavila, u Srbiju sutra stiže dodatnih 58.500 „Fajzer“ vakcina, a 5. marta još 500.000 kineskih „Sinofarm“ fakcina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala