Kada balkanska krv utiče na skandinavsku decu /video/

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaŠvedski fudbaler Zlatan Ibrahimović
Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2021
Pratite nas
Ole Gunar Solskjer, menadžer Mančester junajteda i proslavljeni norveški fudbaler, izjavio je zanimljivu stvar u vezi mentaliteta mladih skandinavskih fudbalera.

Skandinavci nisu poznati kao temperamentni ljudi, izuzeci postoje, ali generalno države su jako uređene, pa samim tim je i narod vrlo miran i vredan.

Košarkaš LA Lejkersa Lebron Džejms - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2021
Lebron oštro odgovorio Zlatanu /video/

Države poput Švedske, Norveške, Finske i Danske pružaju veliku mogućnost ljudima koji emigriraju, te su izuzeci koje smo spomenuli uglavnom narodi iz drugih krajeva sveta.

Među njima je i porodica Ibrahimović od kojih je najpoznatiji Zlatan – jedan od najboljih fudbalera 21. veka i jedan od najboljih napadača svih vremena.

Ibrahimović je sve što Skandinavci nisu, vrele krvi, temperamentan, čovek bez dlake na jeziku i koji ima poseban, balkanski, mentalitet.

Baš o tome pričao je menadžer Mančester junajteda koji je istakao da Ibrahimović nema klasičan skandinavski mentalitet.

„Veoma, veoma sam impresioniran njegovom celom karijerom. Gledao sam ga, pratio. Kada osvojite ligu bilo gde da igrati, to znači da imate nešto posebno u sebi“, rekao je Ole i dodao:

„U svom pristupu nije klasičan Skandinavac zato što smo mi malo tiši i manje kontroverzni. Zlatan je pokazao šta vera i samopouzdanje može da ti donese.“

Solskjer smatra da se deca kako u Skandinaviji, tako i širom sveta, ugledaju na njega i pokušavaju da nauče da se ponašaju sa sličnim samopouzdanjem kao Zlatan.

Jedan od njih je Erling Haland, talentovani norveški napadač, za kog mnogi smatraju da je budući osvajač Zlatne lopte i fudbaler koji će vladati svetskim fudbalom kada Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo odu u penziju.

„Napolju je toliko mlade dece koja se ugledaju na njega. Znam jednog koji igra u Dortmundu. To je Erling Haland. Znam da se dosta ugleda na Zlatana i da uči to ponašanje. Radio sam sa Erlingom i on ima taj mentalitet“, kaže menadžer Junajteda.

Haland za sada ne pokazuje tu crtu Ibrahimovića, što je i normalno jer ljudi rođeni na Balkanu imaju to u krvi, taj temperament i vrelu krv, a to se ne uči, sa tim se rađa.

Ibrahimović trenutno igra u Milanu, najbolji je fudbaler slavnog kluba i jedan od najboljih strelaca Serije A.

„Način na koji se vratio posle povrede koja mu je ugrozila karijeru u Junajtedu pokazala je svima sledeće: 'OK, otišao si u MLS, bilo ti je lepo, lep život'. Ali ne, to nije bio slučaj, tamo još napredovao, a sada je u jednom od najvećih klubova Evrope“, zaključio je Ole.

Kada okači kopačke o klin Zlatan Ibrahimović iza sebe ostaviće veliku zaostavštinu, a ona se neće ogledati samo u datim golovima i trofejima, već će se najbolje videti na uticaju koji je imao na mlade momke Skandinavije poput Erlinga Halanda.

Lebron oštro odgovorio Zlatanu /video/

Gnusne psovke ka Ibrahimoviću; Zvezda: Primitivni pojedinac...

Kad Zlatan kaže – „šteta je...“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala