Američki senator nikad nije dao intervju, mediji u Crnoj Gori preneli izmišljene izjave

© REUTERS / Stevo VasiljevicMilo Đukanović na mitingu DPS-a u Podgorici.
Milo Đukanović na mitingu DPS-a u Podgorici. - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2021
Pratite nas
Senator Dik Durban nije dao intervju „Skala Radiju“, niti je autor komentara koji su objavljeni. Tog intervjua nije bilo.

Tako je iz Durbanovog kabineta odgovoreno „Vijestima“ na pitanje da li je senator u intervjuu za „Skala Radio“ izneo niz ocena, uključujući i onu da među istaknutim pojedincima iz nove vlasti u Crnoj Gori ima agenata Bezbednosno informativne agencije Srbije.

Niz crnogorskih medija („CdM“, „Antena M“, „Portal Analitika“…) je preneo tu i ostale navodne izjave senatora iz redova Demokrata u kojima se tvrdi i da Vašington zna sve o destabilizaciji Crne Gore i da Beogradu i Moskvi to neće poći za rukom.

Na tu navodnu izjavu su reagovali i iz Socijaldemokratske partije – generalni sekretar te partije je ocenio da se radi o najozbiljnijem upozorenju novoj vlasti do sada.

U tekstu je najavljeno i da će potpredsednica SAD Kamala Haris ili neko iz Stejt departmenta poseti Crnu Goru i preneti tu poruku aktuelnoj vlasti u Podgorici, ali i Srbiji, Rusiji i Kini.

Durbanu je pripisana i konstatacija da SAD „znaju za ulogu SPC, državnog vrha Srbije preko svojih agenata iz BIA, među kojima ima i istaknutih pojedinaca iz nove vlasti u Crnoj Gori“.

„Znamo u Vašingtonu i za ogromne količine novca koje su preko SPC ubačene iz Srbije i Rusije, sve u cilju destabilizacije Crne Gore, a na taj način i NATO i EU. Svesni smo potpuno da zvanični Beograd pokušava izazvati u Crnoj Gori situaciju, kakvu je već izazvao u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu 90-ih godina prošlog veka. Ta im namera neće poći za rukom“, reči su koje se pripisuju Durbanu.

Kao autor intervju, „Skala Radio“ je naveo svog dopisnika Mirsada Jahovića, predsednika udruženja iz dijaspore SAD „CG US Global“.

Jahović je nedavno tvrdio da je napadnut u Čikagu, kada je, kako je rekao, nepoznata osoba pucala na njegov kamion. Jahović je tada kazao kako sumnja da je napad organizovala osoba iz Nemačke koja mu je upućivala pretnje zbog njegovih negativnih ocena o litijama i organizovanja sahrane mitropolita Amfilohija, prenose Vijesti.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala