Vučić najavio velike projekte na Kosovu i Metohiji

Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upoznao je danas predstavnike Srba sa Kosova i Metohije sa situacijom pred dolazak specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, ali i najavio da će Srbija značajno novčano pomoći srpskom narodu na KiM i nastaviti da ulaže u važne projekte.

"Možemo da kažemo šta ćemo veoma vredno da radimo i šta je to što će biti novi simboli uspeha našeg naroda na Kosovu. To su vam i Kliničko bolnički centar Kosovska Mitrovica i krenuće izgradnja Kliničko bolničkog centra Gračanica", rekao je predsednik Srbije u obraćanju nakon sastanka koji je imao sa Srbima sa KiM.

Istakao je i da će se kompletno uraditi magistralni put od Jarinja do Kosovske Mitrovice dužine 53-54 kilometara, kao i da će za zgradu Univeziteta u Mitorovici biti uloženo sedam miliona evra.

"Da imate u vidu o koliko novca govorimo. To će biti simbol snage Kosovske Mitrovice", rekao je on.

Danas je Srbija u svakom smislu u ekonomskom preporodu i narastanju, istakao je predsednik.

On je preneo da je predstavnike Srba sa KiM danas upoznao sa situacijom i pred dolazak Miroslava Lajčaka i nastavka razgovora u Brisleu.

"Razgovarali smo kako to ide, sa kakvim problemima se suočavamo, o bezbednosnim problemima na KiM, ali i o konkretnim projektima", rekao je Vučić posle sastanka sa Srbima u Kuršumliji.

Vučić je još jednom zahvalio srpskom narodu na KiM koji je na izborima, kaže, pokazao jedinstvo, koje ga nije uvek krasilo, jer su shvatili da je to jedini način da se izbore za svoje interese.

Pomoć za građane KIM-nezaposlenim po 200, deci po 100 evra

Vučić je najavio da će posebnu finansijsku pomoć dobili svi građani koji žive na Kosmetu, i to nezaposleni po 200 evra, dok će svi zaposleni kao i svako dete dobiti po 100 evra.

"Dogovor je sa Kancelarijom za KiM da posebnu finansijsku pomoć uputimo ne onima koji su prijavljeni, nego onima koji žive na KiM", rekao je Vučić.

To, kako je rekao, znači da će petočlana porodica, u kojoj roditelji rade i imaju troje dece, dobiti 500 evra, a ako su roditelji nezaposleni 700 evra.

"Time želimo da pomognemo posebno siromašnom delu stanovništvu na KiM", rekao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala