Utakmica karijere Micića za prekid nestvarne serije Kokoškova

© Foto : fiba.basketballReprezentativac Srbije Vasilije Micić
Reprezentativac Srbije Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2021
Pratite nas
Vasilije Micić, plejmejker Anadolu Efesa, odigrao je verovatno najbolju utakmicu u karijeri protiv Fenerbahčea u 26. kolu Evrolige.

Fenerbahče je u duel ušao u sjajnoj formi, sa 10 pobeda zaredom u Evroligi, a Micić se pobrinuo da prekine ovu seriju i nanese prvi poraz ekipi Igora Kokoškova još od sredine decembra (106:74).

Puna dva meseca Fener je bio bez izgubljenog meča u Evropi, međutim, Efes je predvođen fenomenalnim Micićem uspeo da pobedi.

Micić je dirigovao napadom ekipe Ergina Atamana, gotovo da nije mašio i na kraju je utakmicu završio sa – 37 poena, pet asistencija i tri ukradene lopte.

Bivši plejmejker, između ostalog, Crvene zvezde iz igre je šutirao 10/12 (6/6 za tri poena), 11/11 sa linije za slobodna bacanja, a ukupno je skupio 44 indeksna poena.

To je ujedno i rekord karijere Micića, te nema sumnje da mu je ovo utakmica života i nagoveštaj da će u nastavku sezone Efes, predvođen njim i Larkinom, biti među glavnim kandidatima za titulu šampiona Evrope.

Micić ove sezone prosečno beleži 16,1 poen, pet asistencija, odnosno blizu 16 indeksnih poena (15,8).

Kada je reč o duelu Fenerbahčea i Efesa, na terenu smo videli još jednog srpskog košarkaša Marka Gudurića koji nije imao ni blizu dobru partiju kao Micić.

On je postigao svega četiri poena, uz to je imao četiri izgubljene lopte – indeks -3.

Ovo je bila prva slaba utakmica Gudurića otkako je došao u Fenerbahče i prvi evroligaški poraz ove sezone u dresu istanbulskog giganta.

Gudurićevih 10 veličanstvenih – Srbin se vratio i pokrenuo „tursku mašinu“

Srbi dominiraju Evroligom

Amerika za njih nije bila obećana zemlja

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala