Tepavčevićeva objavila ko može da radi za vikend i posle 14 časova

Pratite nas
Svi ugostiteljski objekti u Srbiji tokom vikenda radiće od 6 do 14 sati, nezavisno od toga da li imaju ili nemaju baštu, saopštila je član Kriznog štaba, epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

Tepavčevićeva je, na konferenciji za novinare, navela da će nakon 14 sati biti dozvoljena samo dostava, bez „šalterskih usluga“ u kafićima i restoranima.

Što se tiče ugostiteljskih objekata u ski centrima, kako samostalnim tako i onim u okviru hotela, posluženje hrane i pića tokom vikenda biće dozvoljeno samo na otvorenom — u baštama.

„Šalter usluga za objekte na stazama je takođe moguća samo do 14 sati. Objekti iz oblasti ugostiteljstva dostavu hrane i pića mogu vršiti 24 časa dnevno“, precizirala je ona.

Hoteli u celoj zemlji mogu obavljati delatnosti služenja hrane i pića u svojim restoranima i kafe barovima takođe do 14 časova svim građanima.

Od 14 do 22 sata, ova usluga dozvoljena je samo i isključivo osobama koje imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smeštaju.

„To znači da osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima u subotu i nedelju posle 14 časova. Akcenat u kontrolisanju poštovanja ove mere biće u najvećim ski centrima u Srbiji“, rekla je Tepavčevićeva.

Objekti koji zadržavaju svoje radno vreme i na koje se ova ograničenja ne odnose su trgovinski objekti, apoteke, benzinske pumpe, ordinacije, stomatološke ordinacije, laboratorije, pozorišta, veterinarske ambulante.

„Kozmetički i frizerski saloni, saloni za negu lepote, i objekti iz delatnosti pružanja zanatskih usluga mogu za dane vikenda raditi od 6 do 20 časova“, navela je Darija Kisić Tepavčević.

Tržni centri, prodavnice neprehrambene delatnosti, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove — za dane vikenda radiće takođe od 6 do 14 sati.

Sportski objekti koji imaju unapred zakazana takmičenja biće dostupni isključivo za te namene i nakon 14 časova, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala