Saudijska Arabija odbacila izveštaj CIA o ubistvu Hašogija

© AP Photo / Hasan JamaliDžamal Hašogi
Džamal Hašogi - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2021
Pratite nas
Vlada Saudijske Arabije odbacila je izveštaje američke obaveštajne službe o umešanosti rukovodstva kraljevine u ubistvo novinara Džamala Hašogija, prenosi državna agencija SPA pozivajući se na informacije Ministarstva spoljnih poslova.
„Vlada Saudijske Arabije u potpunosti odbacuje negativnu, lažnu i neprihvatljivu ocenu na račun rukovodstva Kraljevine i napominje da je izveštaj sadržao netačne informacije i zaključke“, navodi agencija izjavu Ministarstva spoljnih poslova.

Ranije je bilo saopšteno da je Bajdenova administracija skinula  oznaku tajnosti sa izveštaja američke obaveštajne službe o ubistvu saudijskog novinara Džamala Hašogija.

U izveštaju se sugeriše da je saudijski princ Mohamed bin Salman odobrio operaciju u Istanbulu da se novinar „zarobi ili ubije“.

Podsetimo, Hašogi je ubijen 2. oktobra 2018. godine u saudijskom konzulatu u Istanbulu, gde je došao kako bi pribavio dokumente za venčanje sa verenicom. Stav zvaničnog Rijada je da su ubistvo počinili odmetnuti pripadnici tajne službe, koji su uhapšeni, a petorica je osuđena na smrtnu kaznu. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala