Počast čuvenom ratnom hirurgu: Miodrag Lazić dobija bistu, Urgentni centar u Nišu nosiće njegovo ime

Dr Miodrag Lazić - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2021
Pratite nas
Urgentni centar u Nišu trebalo bi da dobije ime po dr Miodragu Laziću, a u krugu Univerzitetskog kliničkog centra u tom gradu biće postavljena bista.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Nišu prof. dr Zoran Perišić pokrenuo je proceduru za postavljanje biste dr Miodraga Lazića, a dao je i saglasnost da započne procedura oko imenovanja Urgentnog centra po lekaru koji je prerano izgubio bitku sa koronom, prenele su „Novosti“.

Dr Miodrag Lazić - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2020
Biblijska scena: Sto hiljada Srba napušta zavičaj, među njima je bio i hirurg koga je ubila korona

Podsetimo, doktora Lazića je smrt zatekla upravo na mestu direktora Urgentnog centra iz kojeg - iako mu je do penzije nedostajalo samo nekoliko meseci - nije želeo da se povuče, već je ostao uz pacijente sve dok nije preminuo.

U svojim poslednjim rečima dr Lazić je naveo da mu čast nije dozvoljavala da se skloni uprkos godinama i bolestima i da ne želi da ode tiho, već onako kakav je bio ceo život.

Poslednja želja mu je bila da ga isprate pesmom „Marš na Drinu“, a u oproštajnom pismu potpisao se kao doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda.

Neposredno potom, Nišlije su počele da prikupljanjem potpisa podržavaju ideju o tome da najznačajnija zdravstvena ustanova u gradu ponese njegovo ime.

Peticiju je potpisalo 11.000 sugrađana.

Doktor Lazić, čuveni srpski hirurg koji je tokom ratova devedesetih spasao na stotine života, preminuo je od posledica virusa korona 14. aprila 2020, a posthumno je odlikovan.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala