„Nema para za Nadala“

© AFP 2023 / KENZO TRIBOUILLARD Rafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2021
Pratite nas
Trostruki šampion turnira u Akapulku, Rafael Nadal neće učestvovati na tom takimčenju jer organizatori turnira nemaju novac da plate njegovo učešće.

Ovogodišnji turnir ATP 500 serije biće održan u mehuru od 15. do 20. marta, a pored najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji zbog oporavka nakon povrede koju je zadobio na Australijan openu neće biti deo ovog takmičenja, ni drugi reket sveta Rafael Nadal neće doprineti vrhunskom tenisu u Meksiku.

Nadal je na Otvorenom prvenstvu Meksika učestvovao tri puta u poslednje četiri godine (samo je 2018. odsustvovao zbog povrede), a tri puta ga je i osvojio - 2005, 2013. i 2020.

Međutim, sa rastom troškovima zbog održavanja turnira u karantinskim uslovima i gubitka prihoda od karata, „bik s Majorke“ smatra se preskupim za plaćanje prijavljenih 500.000 do milion dolara po nastupu.

„Odnos sa Karlosom Kostom (Nadalovim agentom prim. aut.) je odličan i stvari su otvorene, ali je realnost takva da nema sredstava koji bi platili Nadala“, izjavio je direktor turnira Raul Surutusa.

„Naš budžet za ovu godinu je veoma ograničen, pa smo odlučili da taj novac uložimo u dovođenje onoga koga možemo da dovedemo“, dodao je on.

Za sada je poznato da bi Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas i Dijego Švarcman trebalo da nastupaju ove godine.

„Već smo imali potpisan ugovor sa Zverevim, pa je bilo skuplje otkazati ga nego platiti mu“, naveo je Zurutuza.

„A ostali igrači, četvorica ili petorica koje smo pozvali uz naknadu za nastup, imali su su znatno niže finansijske zahteve od onoga što inače traže“, istakao je direktor turnira.

Uobičajeno je da vodeći igrači sveta naplaćuju kotizaciju za nastup, dok se većina turnira slaže da plati svoja tri najbolja igrača.

Ćutali su dok je Novak pričao o problemima, a sada se javio i Amerikanac: „Sistem je urušen“

Medvedev: Posle finala sa Đokovićem sam se osećao kao Nadal 2019. godine

Đoković o kritikama: Presuđuju, a ne znaju – koža mi je odebljala, a titula je moj odgovor

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala